VÁKUUMFORMÁZÁS

Hőre lágyuló fóliák vákuum segítségével történő alakítása, formázása.

Vákuumcsomagolás

VÁKUUMFORMÁZÁS

Vákuumformázás során a használandó műanyag fóliát vagy lemezt egyenletesen felhevíti a gép, ami által az anyag megfelelően formázhatóvá válik. A meglágyult műanyag lemez/fólia a vákuum, azaz nyomáskülönbség segítségével teljesen ráillesztődik, "rászívódik" a pozitív vagy negatív formázó szerszámra, ezáltal a műanyag felveszi a szerszám formáját. Ezután a gép lehűti a még szerszámon lévő fóliát, hogy az ne deformálódjon a bontás során, majd lefújó levegő segítségével lefújja a terméket a szerszámról.


vákuumformázott bankkártya tok

Vákuumformázással egyaránt készülnek kész- és félkész termékek.
A vákuumformázással kapott félkész termékeket (például bankkártyatok gyártási folyamatában) ezek után igény szerint vágjuk, stancoljuk vagy akár nagyfrekvenciás hegesztőgéppel (PVC) tovább hegesztjük a kívánt alakra, így megkapva a végleges terméket.

A vákuumformázás történhet pozitív, negatív, illetve pozitív-negatív szerszámmal, attól függően, hogy az előállított termék belső vagy a külső méretének kell pontosabbnak lennie, illetve függ a későbbi felhasználás jellegétől is. A pozitív szerszám esetében a termék belső felülete érintkezik a szerszámmal, míg a negatív szerszámnál a termék külső felülete.

Vákuumformázással történő csomagolás
Lehetőség van vákuumformázással történő csomagolásra is. Például emlékpénzérmék, illatgyertyák kemény PVC-ből történő, ellenállóbb csomagolásának előállítására. Ilyenkor a PVC vákuumformázása után tulajdonképpen a termékhez illeszkedő két fél héjat kapunk, amit előbb kistancolunk, majd a termék belehelyezését követően, akár nagyfrekvenciás hegesztőgéppel is össze tudunk hegeszteni, így egy teljesen zárt csomagolást létrehozva. De lehetőség van arra is, hogy a kapott "héjakat" olyan formára stancoljuk, hogy azok önmaguk záródjanak.
Vákuumszerszám maximális mérete: 465 x 465 mm.

KERESSEN MINKET

AKTUÁLIS KÍNÁLATTAL ÉS ÁRAKKAL KAPCSOLATBAN

Vagy töltse ki üzenetküldő formunkat

No Code Website Builder