Újrahasználható Melegítő Tasakok

Warm Up®Újrahasználható

BPA-mentes PVC

Nem mérgező, nem káros a környezetre

Magyar termék 

Hogyan működik?

pattints - élvezd a meleget - regeneráld

hőtasak

HOGYAN MŰKÖDIK

A Warm Up® regenerálható hőtasakok tartalma nátrium-acetát vizes oldata, mely különböző hatásokra (mechanikai, hő stb) kikristályosodhat. A különlegessége, hogy a kristályosodása exoterm folyamat, azaz hőfejlődéssel jár. Így lehetséges, hogy a Warm Up® hőtasakok megszilárdulásuk során kellemes meleget nyújtanak (kb 50-53°C). Kihűlés után forró vízben egyszerűen regenerálhatóak, majd ismét felhasználhatóak.

INDÍTÁS

A Warm Up® melegítőtasakban található fémlemezke segítségével indítható el a kristályosodási folyamat. A fémlemezkét határozottan fogjuk mindkét kezünk hüvelyk és mutató ujjai közé, és kezdjük el pattintgatni, amíg a folyadék fehéren elkezd kikristályosodni. Fontos, hogy ne összehajlítsuk, ne megtörjük a lemezt, hanem pattintgassuk (ha jól csináljuk a domború lemez könnyedén átugrik homorú pozícióba). Ha esetleg nem indul el a kristályosodás, pihentessük pár percig, majd ismételjük meg a pattintgatást. Hasznos tipp: előfordul, hogy nem akar beindulni a kristályosodási folyamat többszöri próbálkozás után sem, ilyen esetben helyezzük a terméket egy éjszakára hűtőszekrénybe (ne fagyasztóba!), majd ezután kíséreljük meg beindítani.

hőtasak kézmelegítő

HŐLEADÁS

Ha "beindítottuk" a WarmUP® hőtasakot, akkor a belül lévő folyadék fehéren elkezd kristályosodni és közben felmelegszik körülbelül 50-53°C-ra. Kristályosodás közben masszírozzuk egy rövid ideig a hőtasakot, hogy egyenletesen eloszlassuk a hőt. A hőtasak méretétől és töltőtömegétől, a külső hőmérséklettől és a hőszigeteltségtől függően 0,5-1 óra alatt fokozatosan hűl le. Előnyös, ha az aktivált hőtasakot a termékhez kapható hőszigetelő-rögzítő tokba tesszük, majd ezután helyezzük a melegíteni kívánt testrészre. 

hőtasak kézmelegítő

REGENERÁLÁS

A kristályosodás során a hőtasak teljesen megszilárdul, amit ezután egyszerűen, gyorsan forró vízben lehet regenerálni. A WarmUP® hőtasak kihűlés után újra aktiválható, és ez a folyamat több-százszor megismételhető.

hőtasak

A kristályosodás során a hőtasak teljesen megszilárdul. A kihűlt, megkeményedett WarmUp® hőtasakot tegyük egy vízzel teli edénybe - mindenképpen béleljük ki az edény alját, oldalát egy darab textíliával, hogy a termék ne éghessen oda! Mindig megfelelő méretű edényt válasszunk, hogy a termék elférjen benne (nagyobb termék esetén például használhatunk egy tepsit is). Semmiképp se feszegessük, hajtogassuk össze a megkeményedett terméket!

melegítő tasak

Melegítsük a vízfürdőt körülbelül 90 Celsius fokra, és tartsuk azon, amíg a hőtasakban levő fehér kristályok maradéktalanul feloldódnak és ismét teljesen átlátszó folyadékká válik (termék méretétől függően kb. 10-25 perc). Ügyeljünk rá, hogy a szükségesnél ne főzzük tovább!

hőtasak

Ha ismét teljesen átlátszó folyadék található a hőtasakban, vegyük ki a terméket az edényből és hagyjuk kihűlni. Mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a kiemeléskor ne érjen a hőtasak a forró edényhez, mert kiéghet, kiszakadhat. 

újrahasználható hőtasak

A WarmUP® hőtasak kihűlés után újra aktiválható, és ez a folyamat több-százszor megismételhető.
Figyelem! Ne használjuk a hőtasakot közvetlenül a kifőzés után, mivel nagyon forró és égési sérülést okozhat.

TILOS mikrohullámú sütőben regenerálni! TILOS a megkeményedett hőtasakot feszegetni, összehajtani, mert a tasak kiszakadhat, megrepedhet, ezáltal a termék véglegesen tönkremegy. TILOS a Warm UP® hőtasakokat megtaposni, ráugrani, éles tárggyal megvágni. Ügyeljünk arra, hogy a regenerálás után az edényből való kivételkor ne érjen a hőtasak a forró edényhez, mert kiéghet, kiszakadhat. Védjük a terméket a nagy ütésektől, nyomástól, vegyszerektől. A Warm UP® „Talpmelegítők” NEM TALPBETÉTEK, a talp és/vagy cipő melegítésére szolgálnak. A kristályosodás során megszilárdul, nem alkalmas járásra! 

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

Amennyiben keringési és neurológiai problémákkal rendelkezik, a termék használata előtt konzultáljon kezelőorvosával.

A Warm UP® hőtasakok tartalma a nátrium-acetát biztonságos: nem éghető, nem mérgező és nem ártalmas a környezetre. Ha a tasak esetleg kiszakad, a folyadék azonnal kikristályosodik és a hőtasak használhatatlanná válik, regenerálása nem lehetséges. A kristályok a ruháról, bőr felszínéről vízzel könnyedén lemoshatóak. Ne nyelje le a tasak tartalmát. Ha véletlenül mégis lenyelné, haladéktalanul forduljon orvoshoz.

A tasak anyaga: BPA-mentes PVC. A tasak tartalma: Nátrium-acetát és víz. Pattintó: acél.

HASZNOS TIPPEK

1. Amennyiben a regenerálást túl hamar fejeztük be, és nem alakult át maradéktalanul az összes kristály folyadékká, akkor kihűlés közben a termék ismét kikristályosodik – ilyenkor egyszerűen ismételjük meg a regenerálási folyamatot. 2A használt, kikristályosodott terméket, lehetőség szerint, minél előbb regeneráljuk, különben előfordulhat, hogy regenerálás után levegő buborékok keletkezhetnek a termékben. (A termék ettől még működőképes, csak nem esztétikus.) 3. Időnként előfordulhat, hogy a fémlemezke megpattintására nem indul el a kristályosodási folyamat. Ilyenkor a terméket pihentessük pár percig, majd ismételjük meg a fémlemezke pattintgatását, akár többször is. Ha még ezek után sem indul, akkor helyezzük a terméket pár órára hűtőszekrénybe, majd ismét kíséreljük meg beindítani (kizárólag hűtőszekrénybe helyezzük, vagy 0 Celsiuk fok körüli hőmérsékletre, fagyasztó szekrényben a termék tönkremehet!)

Használati utasítás - magyar nyelvű

GYAKORI KÉRDÉSEK

  • Hogyan lehet elindítani a regenerálható melegítőpárnát? - A regenerálható hőtasakokban található egy fém körlemezke, melyet ha néhányszor megpattintunk, akkor elindul a kristályosodási folyamat melynek során hő keletkezik.
  • Nem indul el a kristályosodás, mit tegyek? -  Előfordulhat, hogy a fémlemezke megpattintására nem indul el a kristályosodási folyamat. Ilyenkor a terméket pihentessük pár percig, majd ismételjük meg a fémlemezke pattintgatását, akár többször is. Ha még ezek után sem indul, akkor helyezzük a terméket pár órára hűtőszekrénybe, majd ismét kíséreljük meg beindítani.  
  • Magától kikristályosodott, hogyan lehetséges? - Ha a hőtasak spontán - a pattintó megnyomása nélkül -kristályosodott ki, annak két különböző oka lehet. 1. Hideg hatására előfordul, hogy spontán beindul a kristályosodási folyamat. Ilyen esetben regeneráljuk, főzzük ki a terméket, ami ezután, kihűlve ismét használható. 2. A másik lehetséges ok, hogy a termék megsérült - megrepedt, kiszakadt a tok. Ilyenkor előbb regeneráljuk, főzzük ki a terméket. Ha valóban megsérült a termék, akkor regenerálás után, kihűlés közben  ismét ki fog kristályosodni. A termék többé nem használható.
  • Hogyan lehet újra használni a melegítőpárnát? - Ahhoz, hogy a hőtasakot ismét használhassuk, regenerálni kell. Tegyük a terméket egy kibélelt aljú és oldalú, a terméknek megfelelő méretű edénybe és vízben forraljuk, amíg a fehér kristályok teljesen eltűnnek és ismét átlátszó folyadékká válik (kb 15-20 perc). A vízből kivéve hagyjuk kihűlni, ezután a melegítőpárna bármikor újra használható.
  • Regenerálás után magától kikristályosodott, mit tegyek? - Ha túl hamar fejezzük be a regenerálást, akkor kihűlés közben spontán kikristályosodik a folyadék - ilyenkor ismételjük meg a regenerálási folyamatot. Addig főzzük a terméket, amíg az összes fehér kristály maradéktalanul eltűnik.
  • A hőtasakokban található folyadék biztonságos?  - A hőtasak belső tartalma nátrium-acetát vizes oldata, mely nem éghető, nem mérgező és nem ártalmas a környezetre. Ha a tasak megsérül, kiszakad, a folyadék azonnal kikristályosodik. Az esetlegesen a ruhára, bőrre került kristályokat folyó vízzel öblítsük le. A nátrium-acetát ugyan nem mérgező - számos étel adalékanyagaként is használják - ennek ellenére ne nyelje le!

VÁSÁRLÁS

Kérdése van?

Vagy töltse ki üzenetküldő formunkat

Warm Up® újrahasználható melegítő tasakok - különféle méretekben és alakban, mindenki igényeinek megfelelően.

Easy Website Builder