STANCOLÁS

Különböző anyagvastagságú és típusú papír, karton, PVC, polifoam (polietilénhab) és egyéb műanyagok formakivágása, stancolása.

Stancolás, formakivágás

STANCOLÁS - formakivágás

Stancolás - síkvágás, formakivágás vagy lyukasztás - présgéppel való alakkivágást jelent. Elsősorban a nyomdaiparban használják, például meghívók, díszdobozok készítéséhez, de bármilyen más alapanyag vagy termék készítésénél vagy már meglévő készterméknél szükséges és praktikus lehet a használata (például bankkártya tartó tokon lévő csúsztatólyuk elkészítése vagy a már elkészült műanyag molinóra megfelelő méretű lyukak elhelyezése). 

Stancolás, formakivágás


A stancolás segítségével sokkal gyorsabban - hiszen egyszerre, anyagvastagságtól függően, akár több 10-100 réteg is egymásra helyezhető és stancolható - és pontos körvonalú alakzatokat, mintákat, lyukakat kaphatunk, mint a hagyományos vágással. A kimetszés alakja lehet egyenes, szabályos kör vagy bármilyen ívelt vonalú is.

A stancolás stancszerszám segítségével történik, melyet az excenter présgépbe helyezve, azt a présgép erősen az anyaghoz nyomja és a stanckés kivágja a szükséges formát. A stancolt anyag lehet különféle papír, kartonpapír, hullámpapír, PVC, polietilén és egyéb műanyagok.

Stancszerszám,stancolás, formakivágás


Meglévő stancszerszámainkkal és hozott szerszámmal is lehetőség van a stancmunka elvégzésére, de igény esetén a szükséges stancszerszámot is elkészítjük.

A stancolással történő formakivágást elsősorban nagyobb darabszám esetén ajánljuk, mivel egy stancszerszám elkészítése több tízezer forint, de természetesen kisebb darabszám esetén is állunk rendelkezésükre.

Díszdoboz

Díszdoboz stancolás - ÚJRAFELHASZNÁLT kartonból.

Díszdoboz

Díszdoboz stancolás hozott szerszámmal.

KERESSEN MINKET

AKTUÁLIS KÍNÁLATTAL ÉS ÁRAKKAL KAPCSOLATBAN

Vagy töltse ki üzenetküldő formunkat

AI Website Builder