CSOMAGOLÁS

Zsugorfóliázás

ZSUGORFÓLIÁZÁS, csomagolás

a zsugorcsomagolás hőre zsugorodó, csúszásmentes és antisztatikus fóliával történő csomagolási eljárás, mely által a fólia vízmentesen, szorosan, akár teljesen ráfeszülve veszi körül a terméket. Zsugorfóliázással teljesen zárt, a termék vonalát tökéletesen követő csomagolást érhetünk el, mely esztétikus és csillogó felületű, ugyanakkor megmarad a termék láthatósága. 

Kiválóan alkalmas egyedi csomagolás és kis gyűjtőcsomagolások kialakításához is pl. falburkoló elemek, rozetták, könyvek, magazinok, kozmetikai cikkek, dobozok, flakonok, játékok stb esetében.

Elsősorban Poliolefin (PO) zsugorfóliát alkalmazunk, mely nagy szakítószilárdsággal és rugalmassággal rendelkezik, így biztonságosan alkalmazható amorf, illetve éles, kiálló részeket tartalmazó termékek esetében is. A zsugorítás csomagolási eljárás előfeltétele, hogy a csomagolandó termék elég merev legyen, és legalább egy sík határolófelülettel rendelkezzen.
Csomagolási előnyeik mellett, kiemelendő, hogy a Poliolefin fóliák újrahasznosíthatóak.

Vákuumcsomagolás

VÁKUUMFORMÁZÁS

Vákuumformázás során a használandó műanyag fóliát vagy lemezt egyenletesen felhevíti a gép, ami által az anyag megfelelően formázhatóvá válik. A meglágyult műanyag lemez/fólia vákuum, azaz nyomáskülönbség segítségével teljesen ráillesztődik, "rászívódik" a pozitív vagy negatív formázó szerszámra, ezáltal a műanyag felveszi a szerszám formáját. Ezután a gép lehűti a még szerszámon lévő fóliát, hogy az ne deformálódjon a bontás során, majd lefújó levegő segítségével lefújja a terméket a szerszámról.

Vákuumformázással egyaránt készülnek kész- és félkész termékek. A vákuumformázással kapott félkész termékeket (például bankkártyatok gyártási folyamatában) ezek után igény szerint vágjuk, stancoljuk vagy akár nagyfrekvenciás hegesztőgéppel (PVC) tovább hegesztjük a kívánt alakra, így megkapva a végleges terméket.

A vákuumformázás történhet pozitív, negatív, illetve pozitív-negatív szerszámmal, attól függően, hogy az előállított termék belső vagy a külső méretének kell pontosabbnak lennie, illetve függ a későbbi felhasználás jellegétől is. A pozitív szerszám esetében a termék belső felülete érintkezik a szerszámmal, míg a negatív szerszámnál a termék külső felülete. 

Vákuumformázással történő csomagolás - lehetőség van vákuumformázással történő csomagolásra is. Például emlékpénzérmék, illatgyertyák kemény PVC-ből történő, ellenállóbb csomagolásának előállítására. Ilyenkor a PVC vákuumformázása után tulajdonképpen a termékhez illeszkedő két fél héjat kapunk, amit előbb kistancolunk, majd a termék belehelyezését követően, akár nagyfrekvenciás hegesztőgéppel is össze tudunk hegeszteni, így egy teljesen zárt csomagolást létrehozva. De lehetőség van arra is, hogy a kapott "héjakat" olyan formára stancoljuk, hogy azok önmaguk záródjanak.
Vákuumszerszám maximális mérete: 465 x 465 mm.

Árajánlat kérés

Zsugorcsomagolás
Vákuumformázás

Made with Mobirise ‌

Website Maker